Специален гост

Васил Терзиев

Съосновател на Telerik Academy и Campus X, член на борда на директорите в Endeavor Bulgaria, партньор в Eleven Venture Fund

Васил Терзиев е успешен предприемач, ангел инвеститор и ментор на някои от водещите стартиращи компании в България.
Като съосновател на Телерик Академия – водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери, и Campus X – най-големият хъб и екосистема за технологични компании и талант в Югоизточна Европа, Васил играе ключова роля за постоянните иновации във всички направления на организациите.
Васил също е партньор в Eleven – водещ фонд за рискови инвестиции, който подкрепя компании в ранен стадий на развитие от Югоизточна Европа, където съветва компаниите относно основите на бизнеса, продуктовото портфолио, растежа и развитието на нови пазари.
Той е активен участник в глобалната предприемаческа екосистема. Участва в борда на директорите на Endeavor Bulgaria, както и на водещия американски доставчик на частни хостинг решения в облака – MacStadium.
По-рано в своята кариера, Васил съосновава глобалната софтуерна компания – Telerik, придобита от Progress през 2014 г. След придобиването Васил поема поста главен директор „Иновации“ (Chief Innovation Officer) в компанията.
Васил има бакалавърска степен по „Бизнес администрация“ от Американския университет в България. Преди да създаде Telerik, той заема различни позиции в компании от високотехнологичния и инвестиционния сектор, както и сектора на недвижимите имоти.

Други лектори